İletişim
Youtube
Instagram
ONLINE DERSLER
Online Dersler

DGS

Alt Kategoriler

DGS FULL PAKETLER

DGS FULL PAKETLER

Online DGS kursu - eğitimi, fiyatları, en iyi kurslar

 

Üniversite mezunu olmak, özellikle lisans mezunu olmak günümüz toplumunda iş bulmak için en önemli kriterlerden birini oluşturmaktadır. Yalnızca iş bulmak için değil, lisans bölümlerinden mezun olup akademik kariyer yapmak isteyen, akademisyen olmak isteyen öğrenciler için de dört yıllık üniversite gerekli bir basamaktır. DGS ile ön lisansını tamamlamış veya tamamlamak üzere olan öğrenciler dört yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilmektedir. Böylelikle alanlarında eğitim seviyelerini yükseltebilirler. Sorubankasi.net olarak hazırladığımız bu makalede "DGS Açılımı", "DGS Bölümleri", "DGS Başvuru Ne Zaman?", "DGS Başvuru Tarihi", "DGS Konuları", "DGS Kaç Soru? ", "DGS Kaç Dakika? ", "DGS Nasıl Çalışılır? ", "DGS Ücreti", "DGS Online Kurs", "DGS Online Ders", "DGS Online Çıkmış Sorular"," DGS Online Hazırlık Kursu" sorularına yanıt bulabilir, aklınıza takılan sorulara yanıt bulmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

DGS Açılımı

 

DGS açılımı Dikey Geçiş Sınavı şeklindedir. Dikey Geçiş Sınavı, ÖSYM tarafından her yıl düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Yılda 1 kez olan bu sınava ön lisans mezunu veya ön lisanstan mezun olacak durumdaki öğrenciler girebilmektedir. DGS’nin amacı ön lisans bölümlerinden mezun öğrencilerin mezun oldukları programa göre bir lisans bölümüne geçiş yapabilmeleridir. DGS’ye girmek için öğrencinin zorunlu stajını yapmış olması gerekmekte ve mezuniyetine engel bir durum olmaması gerekmektedir. 

 

Toplamda 100 soru bulunan sınavda soru dağılımları 50 Türkçe 50 Matematik şeklindedir. Geçmiş yıllarda 120 soru olan sınav soru sayısı 2022 yılında değişerek 100 soruya indirilmiştir. Sınav süresi de geçmiş yıllarda 150 dakika iken 2022 DGS süresi 135 dakikaya düşürülmüştür. Sınavdaki soruların zorluğu her seviyeye göre belirlenmiştir. Kolay, orta ve zor şeklinde her soru şeklinden sorular bulunmakta ve katsayılar belirlenmektedir. Kişilerin lisans hayatındaki başarısını etkileyecek olan akıl yürütmede etkili sözel ve sayısal mantık soruları da bulunmaktadır. Kişilerin aldıkları DGS puanı ile 30 tercih yapma hakkına sahiptir. Aldıkları puanlara göre uygun üniversite programlarını tercih edebilirler.

 

DGS Bölümleri

 

Öğrencilerin DGS’ye girdikten sonra tercih için kendi mezun oldukları ön lisans programıyla ilişkili belirlenmiş olan programlara geçiş hakları bulunmaktadır. Dikey Geçiş Sınavından alınan puanla istenilen herhangi bir bölüme geçiş yapılamaz.  Örneğin; Aşçılık ön lisans programından mezun bir aday, DGS’den istediği puanı aldığında Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları veya Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği lisans programlarına geçiş yapabilmektedir. Tercihlerini de bu programların üniversite puanlamalarına göre yapması gerekmektedir.  DGS’ye girecek adayların öncelikle mezun oldukları veya olacakları ön lisans programı ile hangi lisans programına geçebileceklerini öğrenmeleri, listelemeleri gerekmektedir. Gerekli çalışma programını da buna göre hazırlamaları önerilmektedir. Siz de puanınızla geçiş yapabileceğiniz DGS bölümlerini ÖSYM'nin web sitesinden inceleyebilirsiniz.

 

DGS Başvuru Ne Zaman?

 

DGS başvuru tarihleri her yıl değişmektedir. Sınavın gerçekleşeceği tarihe göre başvuru ve geç başvuru tarihi belirlenmektedir. 30.06.2024 tarihindeki DGS için başvuru tarihleri mayıs ayındaki belli günler olarak belirlenmiştir. Bunlar: 13.05.2022-23.05.2024 tarihleri arasında şeklindedir. 2024 DGS geç başvuru tarihi ise 31.05.2024 şeklindedir. Geç başvuru yapacak öğrenciler normalde ödeyeceği sınav ücretinden %50 fazla ücret ödemek mecburiyetindedirler. DGS başvuruları ÖSYM’nin kendi sitesinden yapılmaktadır.

 

DGS Konuları

 

DGS konuları sözel ve sayısal olarak iki bölüme ayrılmaktadır. 2022 DGS soruları 100 soru sayısına indirilmiştir. 100 soru kendi içerisinde 50 Türkçe 50 Matematik-Geometri olarak ayrılmaktadır. Ayrıca Türkçe dersinde de Matematik dersinde de eş orantıda mantık soruları bulunmaktadır. Güncel DGS Konuları şu şekildedir:

 

Türkçe dersi için Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Paragraf, Anlatım Bozuklukları ve Sözel Mantık şeklindedir. Matematik dersi için Temel Kavramlar, Rasyonel Sayılar ve Ondalık Kesirler, Sayı Sitemleri ve Basamak Kavramı, Asal Çarpanlar ve Tam Bölen Sayısı, Bölme ve Bölünebilme Kuralları, Faktöriyel, Ebok ve Ekok, Taban Aritmetiği, Denklem Çözme, Basit Eşitsizlikler ve Sıralama, Mutlak Değer, Üslü Sayılar, Kareköklü Sayılar, Çarpanlara Ayırma ve Özdeşlikler, Oran Orantı, Sayı ve Kesir Problemleri, Sayfa Problemleri, Saat Problemler, Yaş Problemleri, Yüzde Problemleri, Kar ve Zarar Problemleri, Faiz Problemleri, Karışım Problemleri, Hız Hareket Problemleri, İşçi ve Havuz Problemleri, Kümeler, Fonksiyonlar, İşlem, Modüler Aritmetik, Permütasyon, Kombinasyon, Olasılık ve Sayısal Mantık şeklindedir. Geometri dersi için Geometrik Kavramlar ve Doğruda Açılar, Çokgenler ve Dörtgenler, Çember ve Daire, Analitik Geometri, Katı Cisimler şeklindedir.

 

DGS Kaç Soru?

 

DGS 2022 yılı itibariyle 100 sorudan oluşmaktadır. Sözel ve sayısal olmak üzere iki alandan sorumlu tutulan adaylara, başarısını ölçmek için iki alandan da ayrı şekilde 50 soru sorulmaktadır. Sınav soruları ön lisans programını bitirmiş ya da bitirme durumunda olan adayın bilgisini ve mantık yeteneğini ölçmek için hazırlanmıştır. Sınav sonucunda belli puanı ve üstünü alan öğrenciler programlarıyla ilişkili lisans bölümlerine tercih yapabilirler. Tüm sorular ön lisans programını bitirmiş adayların cevaplayabileceği niteliktedir.    

 

DGS Kaç Dakika?

 

DGS süresi 2022 yılı itibariyle 135 dakikadır. Saat olarak 2 saat 15 dakika sürmektedir. Toplamda 100 soru için 135 dakika süre verilmektedir.

 

DGS Nasıl Çalışılır?

 

DGS çalışmak için öncelikle okuduğunuz program ile ilgili geçiş yapabileceğiniz lisans programlarını araştırmalı ve puan araştırması yapmalısınız. Hedefleriniz için eksiklerinize göre bir çalışma planı belirlemeli ve bu çalışma planına uymalısınız. Her gün muhakkak paragraf soruları çözmelisiniz. Mantık sorularına ayrı bir vakit ayırmalı ve disiplinli soru rutini oluşturmalısınız. 

 

Matematik ve Geometri dersleri için her gün tekrarlar yaparak konuları pekiştirmeli ve 2-3 ay kala deneme çözmeyi ihmal etmemelisiniz. Sınava hazırlık sürecinde seçtiğiniz kaynakların kaliteli ve sınav sorularına yakın olması da oldukça önem arz etmektedir. Sorubankası.net DGS online kurs hizmetiyle birçok aday öğrencinin istediği programa yerleşmesini sağlamıştır. Sınav sürecinde daha profesyonel bir destek alarak istediğiniz üniversitedeki hedeflediğiniz programa geçiş yapma şansınızı attırabilirsiniz. Sorubankası.net ile hayallerinize ulaşmanız çok yakın!

 

DGS Ücreti

 

DGS ücreti 2022 yılı için 190 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret yıldan yıla değişiklik gösterebilmektedir. Başvuru tarihini kaçıran öğrenciler için geç başvuru dönemi ücreti ise 2024 yılı için 590 TL olarak belirlenmiştir.

 

DGS Online Kurs

 

DGS yılda bir kez olan bir sınavdır. Bu sınav için oldukça sıkı ve yoğun aynı zamanda doğru bir çalışma gerekmektedir. Kişilerin kendi yaptıkları çalışmalar bu süreç için yetersiz kalabilmektedir. Yetersiz kalan çalışmaların yanı sıra bazı derslerde başarısız oldukları ve anlayamadığı konular için desteğe ihtiyaçları bulunmaktadır. Sorubankası.net DGS online kurslarında verdiği profesyonel eğitim ile öğrencilerin hedefi olan programlara ve üniversitelere yerleşmesini sağlamıştır. Kadrosundaki hocaların uzmanlığı, alana hakimiyetleri ve öğrenciye yaklaşımı öğrencilerin başarısını etkileyen ana faktörlerdendir.

 

DGS Online Ders

 

DGS online ders öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde başvurdukları bir ders türüdür. Sınava hazırlanırken derslere online olarak katılmak öğrencilere oldukça büyük avantajlar sağlamaktadır. Herhangi bir yol masrafı veya zaman kaybı olmadan hem ekonomik hem tekrar izlenebilmesi adına DGS online ders ve DGS online kurs tercih edilmektedir. DGS online ders alanında her alanda olduğu gibi DGS’de de öğretim yöntemleri, çalışma prensipleri ve uzman eğitim kadrosuyla sorubankasi.net öğrencilerin bir numaralı tercihidir. 

 

DGS Online Çıkmış Sorular  

 

DGS online çıkmış sorular, adayların sınava hazırlık sürecinde incelemek istediği sorulardır. Daha önce sınavda çıkmış olan soruları inceleyerek, kendileri çözerek sınav sorularının ne zorlukta olduğunu veya kendilerinin sınava ne kadar hazır olduklarını teyit edebilirler. DGS online çıkmış soruları direkt olarak online ortamda öğrencilerin çözebilmesi öğrenciler adına oldukça kıymetlidir.

 

DGS Online Hazırlık Kursu

 

DGS online hazırlık kursu için tüm Türkiye’nin güvendiği ve tercih ettiği sorubankası.net ile siz de bu yolculuğa çıkabilirsiniz. Hedeflerinize ulaşma aşamasında size yol gösterecek ve eksiklerinizi kolaylıkla tamamlamanıza yardımcı olacak bu DGS online hazırlık kursu ile siz de diğer sorubankası.net öğrencileri gibi başarıyı elde edebilirsiniz.  DGS online hazırlık kursunda sorubankasi.net’i tercih ederek siz de lisans mezunu olabilir ve çok daha fazla iş imkânı kazanabilirsiniz. Online ve offline eğitimler, soru çözümleri, sınavın kalitesine uygun kaynakların tercihi ile öğrencilerinin isteklerine yanıt verebilen ender eğitim kurumlarından biridir. Sorubankasi.net ile dersleri tekrar izleyebilir, anlayamadığınız yerleri hocalarımıza sorabilir ve disiplinli bir çalışma süreci yaşayarak sonunda hedeflediğiniz başarıya ulaşabilirsiniz.

Anasayfa
Üye Girişi Yap
Sepetim (0)
Kitaplar
Paragraflar
Blog
İletişim