İletişim
Youtube
Instagram
ONLINE DERSLER
Online Dersler

KPSS

Alt Kategoriler

KPSS FULL PAKETLER

KPSS- A FULL PAKETLER

KPSS TEK DERSLER

KPSS online kurs - uzaktan eğitim - online dersler

 

Sorubankasi.net olarak KPSS online kurs, uzaktan eğitim ve online derslerimizi öğrencilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz.

 

KPSS online kurs, KPSS uzaktan eğitim ve KPSS online dersler alarak Kamu Personel Seçme Sınavına en hazır şekilde girebilir ve hedeflediğin puanı alabilirsin. Türkiye’nin en önemli sınavları arasında öne çıkan, kamu kurum ve kuruluşlarına personel ataması yapılması için her yıl düzenlenen KPSS, ÖSYM tarafından düzenlenmektedir. Sınava girecek olan kişiler, mezun oldukları bölümlere göre bir sınava tabi tutulurlar. Ayrıca, alım yapılacak iş kolları ve kadrolara göre de düzenlenen bu sınav, A Grubu KPSS ve B Grubu KPSS olarak ikiye ayrılmaktadır.

 

KPSS sınavına lisans mezunları, ön lisans mezunları ve ortaöğretim mezunları girebilir. Lisans mezunları için her yıl düzenlenen KPSS, ortaöğretim ve ön lisans mezunları için ise iki yılda bir düzenlenmektedir. KPSS sınavından en yüksek puanı almak için online kurslarla bu sınava hazırlanabilir, tüm konulara vakıf şekilde sınava girerek ve yeterli puanı alarak, kamu kurum ve kuruluşlarına girebilirsin. Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), ciddiyetle hazırlanılması gereken bir sınavdır.

 

KPSS nedir?

 

Tam adı Kamu Personel Seçme Sınavı olan KPSS, kamu kurum ve kuruluşlarına personel alınması için düzenlenen bir sınavdır. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav, A Grubu ve B Grubu kadrolarına ataması yapılacak olanlar için ayrı olarak düzenlenmektedir.

 

KPSS çeşitleri nelerdir?

 

KPSS Lisans Sınavı (Genel Yetenek - Genel Kültür, Eğitim Bilimleri): 4 yıl ya da daha fazla yükseköğretim okullarından mezun olan ve 2 yıl içinde lisans düzeyinden mezun olabilecek olan adaylar için düzenlenen bir sınav türüdür. Genel Yetenek sınavında 30 Türkçe ve 30 Matematik sorusu yer alır. Genel Kültür sınavında Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık alanlarından 60 soru yer alır. Eğitim Bilimleri sınavına ise yalnızca öğretmen adayları girer. Bu sınavda 80 soru sorulmaktadır. Eğitim Bilimleri sınavı süresi 100 dakika, Genel Yetenek ve Genel Kültür sınav süresi ise 130 dakikadır.

 

KPSS Lisans Sınavı (Alan Bilgisi): Bu sınav Hukuk, İşletme, İktisat, Maliye ve Muhasebe ana başlıklarıyla yapılır. Sınavda her bir alandan 30 soru yer alır. Toplam 150 sorunun sorulduğu sınavın süresi 160 dakikadır. Ayrıca yine Alan Bilgisi KPSS Lisans Sınavı’nda Çeko, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler başlıklarını taşıyan bir sınav daha yapılır. Bu sınavda da her bir alandan 30 soru yer alır. 160 dakika süren sınavda diğer alan bilgisi sınavında olduğu gibi 150 soru sorulur.

 

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT): Bu sınav adından da anlaşılacağı gibi öğretmen ataması için yapılmaktadır. ÖSYM tarafından belirlenen öğretmenlik alanlarında yapılan bu sınav 75 dakika sürer ve bu sınavda 50 soru yer alır.

 

Bu sınavların yanı sıra; KPSS Ortaöğretim / Ön Lisans Sınavı (Ön Lisans Düzeyi), KPSS Ortaöğretim / Ön Lisans Sınavı (Ortaöğretim Düzeyi) ve engelli kamu personeli ataması yapılması için EKPSS (Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı) yapılır. EKPSS sınav süresi 60 dakikadır. Ortaöğretim ve Ön Lisans sınavları iki yılda bir yapılır ve 2 yıl geçerliliğini korumaktadır. Bu sınavlar 130’ar dakikalık oturumlarda gerçekleşir.

 

Yine ayrıca KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı (DHBT), Ön Lisans ve Ortaöğretim şeklinde 2 ayrı sınava ayrılarak, Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarına personel ataması için yapılmaktadır. DHBT Ön Lisans sınavı süresi 60 dakika ve DHBT Ortaöğretim sınavı süresi yine 60 dakikadır.

 

KPSS başvurusu nereden nasıl yapılır?

 

KPSS başvurusu ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden ve ÖSYM mobil uygulamasından yapılmaktadır. Ayrıca ÖSYM başvuru merkezlerinden de KPSS başvurusu yapılmaktadır. ÖSYM sistemine girerek ve KPSS yönergelerini takip ederek başvuruyu, belirtilen tarihler arasında kolaylıkla yapabilirsiniz. KPSS adaylarının dikkat etmesi gereken hususların başında, başvuru ücretinin başvurunun süresi içinde yatırılması gereği vardır. Aksi durumda KPSS adayları sınava giremez.

 

KPSS’ye kaç defa girilebilir?

 

Adaylar KPSS’ye diledikleri kadar girebilirler. Kamu Personel Seçme Sınavına girilmesi için bir kısıtlama yok. Yeterli puanı almadığını düşünen ve daha yüksek puan almak isteyenler KPSS’ye tekrar tekrar girebilirler.

 

KPSS puanı hesaplama nasıl yapılır?

 

KPSS puanı hesaplama için KPSS’nin her testi kendi içinde ayrı bir hesaplama sistemine tabi tutulmaktadır. İptal edilen sorular değerlendirmeye dahil edilmez. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının 4/1’i çıkarılır ve ham puanlar hesaplanır. Hesaplanan bu ham puanların standart sapmaları ve ortalamaları alınır ve KPSS standart puanı ortaya çıkarılır. Bir diğer deyişle, KPSS’de dört yanlış bir doğruyu götürür.

 

KPSS online kurs - uzaktan eğitim

 

KPSS online kurs - KPSS uzaktan eğitim derslerine katılarak KPSS’de istediğin puanı elde edebilirsin. Kamu Personel Seçme Sınavı hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olduktan sonra ve seni bu alanda en donanımlı şekilde çalıştıracak, sınava hazırlayacak eğitim kurumuyla anlaşıktan sonra her şey çok daha kolay olacaktır.

 

KPSS en iyi kurslar

 

KPSS en iyi kurslar için sayfalarımızı detaylı olarak inceleyebilir ve bizimle iletişim kurarak aklınıza takılan tüm sorulara cevaplar alabilirsiniz. KPSS’de hangi sınava gireceğin, nasıl hazırlanacağın, nelere dikkat etmen gerektiği ve diğer tüm ayrıntılar için iletişim kurman yeterli olacaktır. Uzman eğitimciler KPSS için en iyi kurslarla yanında olacak.

 

KPSS kurs fiyatları

 

KPSS kurs fiyatları bütçeni zorlamayacak şekilde farklı paketlerde sunulmaktadır. Kursun çeşidi ve uzaktan eğitimin ayrıntılarına göre bir ücret çıkarılmaktadır. En avantajlı ücreti en dolu paketlerle almak ve KPSS’de başarılı olmak için bizimle irtibata geçmen yeterlidir. Planlı bir çalışma ile KPSS başarın kaçınılmaz olacaktır.

 

A Grubu KPSS nedir?

 

A Grubu KPSS; kariyer kadroları olarak bilinmektedir ve merkezi yerleştirme yapılmayan kadrolar olarak dikkat çekmektedir. Belirtilen KPSS puanının üzerinde puan alanlar, sonrasında ilgili kurumların yapacağı sınavlara girerek atanırlar. Kaymakamlık, müfettiş - denetmen, kontrolör ve uzman yardımcılıkları kadroları olarak da bilinen bu grup, sadece lisans mezunlarını kapsar. KPSS’de Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarına girilmesi zorunluluğu vardır. Bu grupta yer almak için kurumların belirledikleri puanı almak gerekir. Kurumların açtığı sınavlara ve mülakatlara girilerek bu süreç tamamlanır. A Grubu KPSS için 30 yaşından gün almamış olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak şartları vardır.

 

A Grubu KPSS meslekleri nelerdir?

 

A Grubu KPSS mesleklerinden bazıları şunlardır; Gelir Uzman Yardımcısı, Vergi Denetmen Yardımcısı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı, TBMM Uzman Yardımcılığı, Devlet Gelir Uzman Yardımcısı, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü, Bankacılık Uzman Yardımcılığı, Belediyelerin Müfettiş Yardımcılığı Kadrosu. Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı, BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü Denetmen Yardımcısı, PTT Müfettiş Yardımcılığı, Ulaştırma Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Maliye Müfettiş Yardımcılığı, Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı.

 

B Grubu KPSS nedir?

 

B Grubu KPSS; merkezi yerleştirme yapılan kadrolar olarak bilinen kadro türüdür. Devlet kadrolarına personel almak için yapılan bu kadro türünde, A Grubu dışında kalan tüm kadrolar yer alır. Mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner, hemşire kadroları olarak da bilinen bu kadro türü, lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu adayları kapsamaktadır. Sınavlar iki yılda bir yapılır. Sınavlardan yeterli puanı alanlar için merkezi atamalar ve kurumsal atamalar olmak üzere iki şekilde atama gerçekleştirilir. Bu kadrolara atanmak isteyenlerin Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarına girmesi zorunluluğu vardır.

 

B Grubu KPSS meslekleri nelerdir?

 

B Grubu KPSS mesleklerinden bazıları şunlardır; Polislik (POMEM), TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş), Adalet Bakanlığı Adliyeler (Kâtiplik, Mübaşir, İnfaz koruma), Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Gümrük Müsteşarlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü, Makina Kimya Endüstrisi, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü.

Anasayfa
Üye Girişi Yap
Sepetim (0)
Kitaplar
Paragraflar
Blog
İletişim