KPSS ÖN LİSANS
KPSS Ön Lisans, üniversitelerin 2 yıllık olan bölümlerinden mezun olan kişilerin bölümleri ile ilgili alanlara atanabilmek amacıyla girmeyi tercih ettikleri sınavdır. Üniversitelerin 2 yıllık bölümünden mezun olan herkes KPSS Ön Lisans sınavına girebilir. Bölüm fark etmeksizin bütün 2 yıllık bölümler Ön Lisans sınavına girebildiği için özellikle bu sınava hazırlık aşamaları atanmak isteyen kişiler açısından önemlidir.
KPSS Ön Lisans sınavına hazırlanmaya başlamadan kişi doğru bir plan ve program dahilinde ilerlemelidir. Gerek doğru kaynakların belirlenmesi gerek konuların belirlenmesi gibi durumlar çalışmaya başlamadan önce netleştirilmelidir.
Başından itibaren doğru bir ilerleyiş ve süreçle beraber kişi KPSS Ön Lisans sınavına hedeflediği düzeyde çalışarak amacına ulaşabilir. Fakat öncesinde doğru araştırmaların yapılması ve kişinin gireceği bölümün sınav ve atama puanları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olması gerekir. Bu durumların her biri kişi tarafından yerine getirildikten sonra her zaman sınava hazırlanma süreci daha kolay olur. Aynı zamanda esnasında kişi kendini daha rahat ve stres altında hissetmeden sorunsuz şekilde yapabilir.
KPSS Ön Lisans Dersleri ve Konuları
KPSS Ön Lisansa hazırlanmaya başlamadan önce dersleri ve konuları ile alakalı detaylı araştırma yapmak doğru olur.
KPSS Ön Lisans dersleri Tarih, Coğrafya, Türkçe, Vatandaşlık, Geometri, Matematik ve Güncel Bilgiler derslerini kapsıyor. Bu dersler doğrultusunda konular yine ön lisansa uygun şekilde derslerin içeriğinde yer alan tüm konu anlatım ve soruları kapsıyor. Derslerin ve konuların tümü belirlendikten sonra ön lisans çalışma hazırlık sürecine başlanabilir.
Konulara çalıştıktan sonra soru bankaları ve fazla soru çözümü ile bu durumu destekleyerek KPSS Ön Lisans derslerine hazırlanmak mümkündür. Aynı zamanda dersleri öğrendikten sonra bu derslerin konuları ile ilgili de planlama yaparak konuların başından sonuna kadar detaylı şekilde çalışmak gerekir.
KPSS Ön Lisans Atama Puanları
KPSS Ön Lisans atama puanları tamamen kişinin girdiği ve mezun olduğu bölümle alakalı bir durumdur. Fakat genellikle 70 puan ve üzeri alan kişilerin atamada şansı daha yüksek oluyor. Özellikle bazı bölümlerde tercih hakkını elde edebilmek için 70 puan barajı ve üzerine almak gerekir. Bu şekilde tercih hakkı kazanan kişiler şanslarının yükselmesini isterse ve bölümlerine bağlı olarak 85 puan ve üzeri aldıklarında atanma ihtimali daha da yükseliyor.
70 puan alabilmek için de ortalama 55 net civarı bir soru neti yapılması gerekir. Doğru çalışma yöntemleri ile birlikte kişi kendi bölümündeki puanı kazandıktan sonra atanma durumunu gerçekleştirebilir.
KPSS Ön Lisans Puan Hesaplama
KPSS Ön Lisans puan hesaplama yapılırken Genel Kültür, Genel Yetenek doğru ve yanlışlar girildikten sonra otomatik bir sistem hesaplaması gerçekleşir. Fakat kimi zamanı sorularınızı zorluk ve kolaylığına göre soru puanında değişiklik de bulunabilir. Bu doğrultuda kişilerin yaptığı puanı yüksek olan sorular ve aynı zamanda yüksek netlere göre KPSS Ön Lisans puan hesaplama gerçekleşir. Kişi bitirdiği bölüm doğrultusundan buna yönelik Genel Kültür ve Genel Yetenek sorularının doğru ve yanlışlarına ağırlık verebilir. Özellikle ön lisans alanında kendi bölümünde başarıyı elde etmek isteyen kişiler için çalışma sisteminin doğru olması gerekir. Doğru bir çalışma sistemi sonucu kişi istediği başarıyı elde edebilir.