ONLINE DERSLER

KPSS İÇİN NASIL BİR DERS ÇALIŞMA PROGRAMI OLMALI? KPSS DERS PROGRAMI HAZIRLAMA

  • KPSS
  • 23.10.2022
  • 4297 Kez Okundu
KPSS İÇİN NASIL BİR DERS ÇALIŞMA PROGRAMI OLMALI? KPSS DERS PROGRAMI HAZIRLAMA

KPSS İÇİN NASIL BİR DERS ÇALIŞMA PROGRAMI OLMALI? KPSS DERS PROGRAMI HAZIRLAMA

KPSS İçin Nasıl Bir Ders Programı Olmalı? KPSS Ders Programı Hazırlama

KPSS ders çalışma programını hazırlamak özellikle sınava hazırlık yapanlar için gerekli olan bir durumdur. İstediğiniz puana ve sıraya ulaşmak için yaptığınız plana uymanız gerekir. İstikrarlı olarak ilerlemek ve plana sadık kalabilmenin yolu da kendinize uygun programı yapmaktan geçer.
Programların çok daha işlevsel olması için yalnızca gün içerisinde çalışılacak derse ve bu derse ayrılması gerekli zamana dikkat etmeniz gerekir. Böylelikle gün içerisinde ne yapılması gerektiğini bilerek çalışmak istediğiniz zamana göre saat aralığını oluşturabilirsiniz.

KPSS Ders Çalışma Programı Nasıl Olmalı?

KPSS’ye hazırlıkta bir ders çalışma programı hazırlayacaksanız aşağıda yer alan unsurlara dikkat etmelisiniz:

  • Ders çalışma programınızı kendinize ve karakterinize özel olarak hazırlamalısınız. Bireysel çalışma tarzınızın nasıl olduğuna karar verdikten sonra ders çalışma programı oluşturabilirsiniz.
  • Hangi saat dilimlerinde Matematik veya Türkçe çalışmak istediğinize kendiniz karar vermelisiniz. Saatler, ağırlık verilecek dersler, soru sayıları, çalışma zamanı tümüyle karakterinize uygun bir şekilde olmalıdır. İhtiyaçlarınızı kimse sizden daha iyi bilemez. Bu sebeple program oluştururken ihtiyaçlarınızı ön planda bulundurmalısınız.
  • Ders çalışmak yalnızca konu tekrarından ibaret değildir. KPSS bir test sınavı olduğundan konulara çalıştıktan sonra soru çözümleri ile pekiştirmeniz gerekmektedir. Test sorularında başarılı olup olmadığınızı görüyor olmanız gerekir. Bu anlamda konulardaki eksikliklerin farkına varabilirsiniz. Çalışmalar tazeyken anında eksiklerinizi bularak çözebilirsiniz.
  • KPSS Ders Çalışma Programı örneği hazırlanışında koca bir güne tek bir ders koymamak gerekir. Tüm gün aynı dersi çalışmak sıkıcı olabilir. 1 Sözel, 1 Sayısal ders olarak planlama yapılabilir. En önemlisi günde minimum 2 farklı derse çalışmakta fayda var. Özellikle Fizik, Matematik gibi dersler zorlayıcı olan önemli derslerdir. Bu derslerin arka arkaya gelmesi de sıkılmanıza sebep olabilir. Size göre kolay ve zor olan iki dersi aynı gün çalışmanız daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır.
  • Özellikle deneme sınavlarına ağırlık vererek eksiklerinizi görebilir ve bu eksik olduğunuz derslere/konulara ekstra ağırlık verebilirsiniz. Böylelikle eksiklerinizi sınava kadar fark ederek tamamlayabilirsiniz.
  •  Ders çalışırken kendi cümlelerinizle çalışmak en iyi ders çalışma yöntemlerindendir. Bu açıdan notlar alarak tablolar çizerek, sesli anlatımlarla derslerine çalışabilirsiniz. Özellikle sesli bir şekilde çalışmak konuların aklınızda daha iyi kalmasını sağlar. Beyin hazıra alıştırılırsa kaydetme görevinde kayıplar meydana gelebilir. Bu sebeple hızlı ve kolaylıkla ders çalışmak için yazarak ve sesli yöntemler tercih edilmelidir. Kendi cümlelerinizle alınan noktalar konuların aklınızda yer edinmesini sağlar.

 

Anonim

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK KONULAR

Anasayfa
Üye Girişi Yap
Sepetim (0)
Kitaplar
Paragraflar
Blog
İletişim