AYT Kimya
AYT Kimya testi, Fen Bilimleri testi içerisinde bulunur. Bu test içerisinde kimya dersinden ortalama 13 soru karşınıza çıkmaktadır. AYT Kimya testi sayısal puan türünü kullanmak isteyen öğrenciler için önemli bir derstir.
AYT Kimya Testine Nasıl Çalışılmalıdır?
AYT Kimya dersine çalışırken öncelikle konu anlatımlarını verimli bir şekilde öğrenmeniz gerekmektedir. Konuları öğrenirken konu anlatımlarını dinleyerek tekrar edebilir ve bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz. Bu durumda kaliteli bir eğitim almak ve Türkiye’nin en kapsamlı ve nitelikli eğitimlerine ulaşmak için eğitim sektöründe önerilen sorubankasi.net internet sitemize göz atabilirsiniz. Her dersi alanında uzman eğitmenlerimizin anlatması yönüyle zengin bir online eğitim sistemimiz bulunmaktadır.
Konu anlatımı videoları izlemenin yanı sıra başarıya ulaşmak için bolca soru çözmeniz gerekmektedir. Verimli çalışmak için sadece konu anlatımı yapmak ve soru çözmek yeterli olmaz. Çözdüğünüz soruları kontrol ederek yanlışlarınızı düzelterek daha sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmelisiniz.
AYT Kimya Konuları
AYT Kimya; Kimya Bilimi, Atom ve Periyodik Sistem, Kimyasal Türler Arası Etkileşimler, Kimyasal Hesaplamalar, Kimyanın Temel Kanunları, Asit, Baz ve Tuz, Maddenin Halleri, Karışımlar, Doğa ve Kimya, Kimya Her Yerde, Modern Atom Teorisi, Gazlar, Sıvı Çözeltiler, Kimyasal Tepkimelerde Enerji, Kimyasal Tepkimelerde Hız, Kimyasal Tepkimelerde Denge, Asit-Baz Dengesi, Çözünürlük Dengesi, Kimya ve Elektrik, Organik Kimyaya Giriş, Organik Kimya ve Enerji Kaynakları ve Bilimsel Gelişmeler konularından oluşmaktadır.
AYT Kimya Soru Dağılımı
AYT Kimya dersine soru dağılımlarını dikkate alarak çalışabilirsiniz. AYT Kimya dersi 40 sorudan oluşan Fen Bilimler testinin içerisindeki 13 soruyu oluşturmaktadır. Fen bilimleri testi 13 kimya, 13 biyoloji ve 14 fizik sorusundan oluşmaktadır. AYT Kimya testi soru dağılımını 2022 yılını esas alındığı takdirde en çok soru çıkan konular Organik Kimya, Kimya ve Elektrik, Sıvı çözeltiler bu şekilde sıralanabilir. Bu konuları Kimyasal Tepkimelerde Hız, Kimyasal Tepkimelerde Enerji ve Kimyasal Tepkimelerde Denge takip etmektedir. Daha fazla soru çıkan konulara ağırlık verebilirsiniz. Ancak özenle her konuya çalışmanız sizi başarıya ulaştıracaktır.