ONLINE DERSLER

DGS PUAN HESAPLAMA

  • DGS
  • 24.12.2022
  • 457 Kez Okundu
DGS PUAN HESAPLAMA

DGS PUAN HESAPLAMA

DGS Puan Hesaplama 

DGS puan hesaplama nasıl yapılır? Adayların sınav sonucuna göre hesaplanan sözel ve sayısal puanlarının ayrıca ön lisans programlarında elde ettikleri akademik başarısının not ortalaması alınarak hesaplanan bir puan dilimidir. DGS nedir?  2000 yılından beri yapılmakta olan bir sınavdır. Dikey Geçiş Sınavı olarak bilinen bu sınav meslek yüksekokullarının ve açıköğretim programlarının ön lisans bölümlerinden mezun olan öğrencilerin lisans programlarına yerleşebilmesi için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl temmuz veya ağustos ayında yapılan bir sınav türüdür. 

 

Bu sınavda yeterli puanı alan öğrenciler sınav sonucuna göre üniversitelerin lisans bölümlerine örgün olarak yerleşebilirler. Sınavda uygulanan testin amacı lisans öğrenim düzeyinde etkili olan sayısal ve sözel içerikli olan soruların akıl yürütme becerilerinin ölçülmesine yönelik bir sınav sistemidir. Sınav soruları ise 50 sayısal soru ve 50 sözel sorulardan oluşmaktadır. Toplamda sınavda 100 soru sorulmaktadır. Bu soruların çözülmesi için ise sınava giren öğrencilere 135 dakika kadar bir sınav süresi belirlenmiştir.

 

DGS 

DGS ile sınava giren öğrenciler hem sözel hem de sayısal alanda akıl yürütme becerileri test edilmektedir. Bunun için hem sözel alandan hem de sayısal alandan akıl yürütmeye dayalı sorular sorulmaktadır. Hem sayısal hem de sözel bölümde onar tane olmak üzere toplamda 20 tane mantık sorusu bulunmaktadır. Soruların 50 tanesi matematik 50 tanesi ise Türkçe dersinden sorulmaktadır. Yine her alanda da onar tanesi mantık sorusu olmak üzere toplamda 100 soru sorulmaktadır. Bu sorular için verilen toplam süre ise 135 dakikadır. Sınav sayesinde ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve deneyimler, beceriler ölçülmektedir. Sorular test soruları şeklinde hazırlanmıştır. 

 

DGS Soruları Nelerden Oluşmaktadır?

Sorular Yüksek Öğretim Kurumu tarafından mezun olan öğrencilerin cevaplayabilecek nitelikte sorulardan oluşmaktadır. Sınavda her dört yanlış bir doğru cevabınızı götürmektedir.  Bu nedenle emin olmadığınız soruları işaretlememeniz faydanıza olacaktır. Doğru yaptığınız bir soru sizi çok ön sıralara taşımaktadır. Yine yanlış yaptığınız bir soru da sizleri çok geriye götürebilir. Bunun için emin olduğunuz soruları işaretlemeniz çok daha doğru bir karar olacaktır.  

DGS Süreci ve Tercihler 

Sınava hazırlanırken DGS konuları nelerdir mutlaka bilinmelidir. DGS sürecinde düzenli bir şekilde çalışmanız sizi başarıya ulaştıracaktır. Hem sayısal hem de sözel derslerde başarılı olmak için düzenli bir şekilde ders çalışmalısınız. Öncelikle kendinize bir plan oluşturmalısınız. Bu plan dahilinde günlük olarak hem sayısal hem de sözel dersleri çalışmalı çıkacak konuları tekrar etmelisiniz. Konu bitiminde ise düzenli olarak sorular çözebilirsiniz. Ardından sınav için oldukça önemli olan deneme çözmeniz gerekmektedir. Böylelikle sınavda başarılı olabilirsiniz.

Sınavda yeterli puanı aldığınız zaman geçiş yapabileceğiniz bölümlere rahatlıkla başvurular yapabilir tercihler yapabilirsiniz. Böylelikle istediğiniz lisans programını bitirme şansı yakalarsınız. Bunun için düzenli bir şekilde çalışmaya özen göstermelisiniz. Kendiniz için en az altı veya yedi aylık bir çalışma programı hazırlayarak düzenli bir şekilde çalışmalarınızı sürdürmelisiniz. Planlı ve programlı bir şekilde bu sınava hazırlandığınız takdirde iyi bir puan almanız mümkündür. Konularınızı güzelce kavramak ve iyi bir şekilde çalışmak sorular İle de pekiştirmek sizi başarıya götürecektir. Düzenli tekrarlar düzenli paragraf soru çözümü yine mantık sorularının çözümü oldukça hız kazanmanız için önemli olan konulardır. Bu ayrıntılara dikkat ederek çalışmalarınızı sürdürebilirsiniz.

 

 

Anonim

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK KONULAR

Anasayfa
Üye Girişi Yap
Sepetim (0)
Kitaplar
Paragraflar
Blog
İletişim