ONLINE DERSLER

DGS GEÇİŞ BÖLÜMLERİ

  • DGS
  • 30.11.2022
  • 538 Kez Okundu
DGS GEÇİŞ BÖLÜMLERİ

DGS GEÇİŞ BÖLÜMLERİ

DGS Geçiş Bölümleri 

DGS’ye girerek iki yıllık fakülte mezunları eğitimlerini dört yıllık lisans programlarına tamamlayabilmektedir. Bunun için DGS ile bazı bölümlerden dört yıllık lisans programlarına geçiş hakkı verilmektedir. DGS’de başarılı olan öğrenciler bu geçiş hakkını kullanarak eğitimlerini dört yıllık lisans programlarına tamamlayabilir. Her bölümde belirli puan sıralaması bulunur ve alımlar buna göre yapılır. 

 

Sınav ise Matematik ve Türkçe derslerinden çıkan sorulardan oluşur. Bu sorulardan yeterli neti yaparak istediğiniz üniversitenin istediğiniz bölümüne yerleşebilirsiniz. Bunun için düzenli bir şekilde çalışmanız gerekir. En az altı yedi aylık bir sürede planlı ve programlı bir şekilde çalışırsanız iyi bir sıralamaya girebilirsiniz. Böylelikle eğitiminizi dört yıllık lisans programlarına tamamlayabilirsiniz. 

 

 DGS Geçiş Bölümleri ve Puanları 

DGS bölümleri ve puanları bilinmesi gereken  önemli bir konudur. DGS bölümlerinde puanlamadan çok sıralama önemlidir. Sıralamanıza göre istediğiniz üniversitelerin bölümlerine yerleşebilirsiniz. Her üniversitenin farklı bölümlerinde DGS ile geçiş hakkı bulunmaktadır. "DGS geçiş bölümleri hangileridir?" sorularının cevabı ise şu şekildedir:

 Adalet bölümünden hukuk fakültesine, ana çocuk sağlığı bölümünden ebelik ve hemşireliğe, avcılık ve yaban hayatı bölümünden orman mühendisliğine geçebilirsiniz. Bunun dışında borsa ve finanstan bankacılığa, büro yönetiminden halkla ilişkilere, demir yolu araçlarından makine mühendisliğine, evde bakım hizmetlerinden hemşireliğe, güvenlik biliminden sosyal hizmete, harita ve maden ölçmeden harita mühendisliğine geçiş yapabilirsiniz.  Hangi bölüm kaç puan bu bölümleri tercih etmek için araştırılmalıdır. Sizler için faydalı olacak bölümde okuduktan sonra, kariyer planlarınız için lisans mezunu olabilmeniz daha faydalı olacaktır.

 

DGS Hazırlık Süreci 

DGS’ye hazırlanırken altı yedi aylık bir süreç, çalışmanızda başarılı olmanız açısından oldukça önemlidir. En az altı yedi aydan önce bu çalışmalara başlamanız gerekiyor. Öncelikle konularınızı planlı bir şekilde ilerletmeniz gerekiyor. Konularla birlikte bol soru çözümü yapmanız da gerekir. 

 

Soruları rahatlıkla çözebilmek adına düzenli olarak her gün mantık sorusu çözmek hızlanmanızı sağlayacak ve pratiklik kazanmanıza yardımcı olacaktır.  Bunun için bol bol soru çözümü yapmalısınız. Ayrıca çıkmış soruları çözerek sınav formatı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

DGS Çıkmış Sorulara Çalışmak Neden Önemlidir?

DGS çıkmış sorular sizin yol haritanız olacak ve sınava hazırlanırken ayrıntılarda boğulmadan daha doğru bir çalışma stili kazanmanızı sağlayacaktır. Yine paragraf soruları bu anlamda oldukça önemlidir. Günlük olarak paragraf soruları çözmek sizleri hızlandıracak ve sınavda hızınızı ayarlamak adına oldukça önemli olacaktır. Çıkmış soruları ve deneme sınavlarınıb çözmek gireceğiniz DGS  için oldukça önemlidir. Düzenli çözüm ile bilgilerinizi geliştirerek sınava hazırlanmanıza yardımcı olur.  Özellikle son on yılın çıkmış sorularını çözmek sizler için yeterli olacaktır. Sınava girmeden sizlerde muhakkak bu soruları çözüp ardından sınava girmelisiniz. Ayrıca DGS online konu anlatımı ile sürecinizi destekleyebilir ve sınava emin adımlarla hazırlanabilirsiniz. Hemen sorubankasi.net ile siz de istediğiniz lisans bölümüne geçiş yapın!

 

Anonim

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK KONULAR

Anasayfa
Üye Girişi Yap
Sepetim (0)
Kitaplar
Paragraflar
Blog
İletişim