Online Kaymakamlık Kursu
Online Kaymakamlık kursu kaymakamlık sınavına girecek öğrenciler için sunulan bir eğitim hizmetidir. Online kaymakamlık kursu sayesinde kişiler vakit kaybetmeden ders çalışabilmektedir. Uzman öğreticiler katılımcıların verim almasını sağlamak için profesyonel bir şekilde sınava hazırlamaktadırlar. Canlı derslerde etkin öğrenme yanında disiplinli bir çalışma düzeni de olmaktadır.
Kaymakamlık Sınavı Dersleri
Kaymakam olmayı isteyenlerin çoğalmasından dolayı sınava yönelik araştırmalar yapılmaktadır. Bu süreçte en fazla merak edilen konuların başında Kaymakamlık Sınav konuları geliyor.
Kaymakamlık sınavında adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür;
Kaymakamlık Dersleri
Kaymakamlık sınavı ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Adaylara ÖSYM tarafından toplamda 100 soru sorulmaktadır. Başarılı sayılabilmeleri için minimumda 70 net yapmaları gerekir. Genel Yetenek Genel Kültür dersleri ve sorularının dağılımı şu şekildedir:
- Türkçe 14 soru
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 4 soru
- Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Yapısı 10 soru
- İnsan Hakları ve Demokratikleşme 6 soru
Bu bölümden toplamda 34 soru çıkmaktadır.
Alan bilgisinden ise:
- Anayasa Hukuku 13 soru
- İdare Hukuku 18 soru
- Türkiye'nin İdari Yapısı 14 soru
- Mahalli İdareler 9 soru
- İktisat/Ekonomi 12 soru
Olmak üzere toplamda 66 soru çıkmaktadır. Kaymakamlık sınavlarında adaylar toplamda 100 sorudan sorumlu tutulmaktadır.
Kaymakamlık Sınavı Puan Hesaplama
Kaymakamlık sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Net ve puan rakamlarının yüksek düzeyinde puan alan adaylar mülakat sürecine girmeye hak kazanmaktadırlar. Kaymakamlık sınavı taban puanı 76.27'dir.Taban puan ise 74,5’tir.
Kaymakamlık kurslarını başarılı bir şekilde bitirdikten sonra müşterek kararnameyle atanıp görev başına gelen Kaymakamlık, valilere bağlı bir şekilde çalışırlar. Görev bölgeleri atama yönetmeliğindeki ilçe sınıflandırmasına yönelik değişmektedir. Bu süreler 2 yıldan 5 yıla kadar çıkabilir.
Kaymakamlık Sınavına Kimler Girebilir?
Kaymakamlık sınavına başvuru da bulunmak için adayların; üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimini veren fakültelerinin;
- Uluslararası İlişkiler,
- Maliye ve Finans,
- Kamu Yönetimi
- Siyaset Bilimi,
- İktisat,
- İşletme,
- Sosyoloji,
- Psikoloji,
- Halkla İlişkiler ve tanıtım
Alanlarından veya Hukuk Fakültesinden mezun olması gerekir.