Daha önce seyahat edenlerin bir daha gitmek istedikleri, gitmeyenlerin ise daim merak yerlerden biri olan Güney Kore gerek zengin kültürü gerekse de çok eskilere dayanan gelenekleri ile tüm dünyanın en gözde ülkelerinden biridir. 5000 yıllık sanat ve kültür geçmişi ile mutfağından müziğine, el sanatlarından mimarisine kadar pek çok alanda farklı özellikleri ile büyük merak uyandırıyor.
Birçok özellikleri nedeniyle dünyanın eşsiz ülkeleri arasında bulunan Güney Kore, kendine has kültürü ile hayran bırakıyor. Kültürel özellikleri her ne kadar bizim coğrafyanın insanlarına farklı gelse de insanların birbirlerine duydukları saygı ve kültürlerine bağlılığı eskilerden günümüze Güney Kore kültürünü ve medeniyetini yaşatıyor. Mistik Uzak Doğu dediğimizde akla gelen Güney Kore, kültürel olarak her ne kadar dünyanın diğer ülkelerinden farklı bir çizgiye sahip olsa da her kültürde olduğu gibi Kore kültürünün oluşumunda aynı hususlar söz konusudur.Güney Koreliler bayraklarına ‘Taegeukgi’ ismini vermişlerdir. Bayrağın üstündeki simgeler her ne kadar kafa karıştırıcı olsa da her birinin birer anlamı vardır. Bayrağın ortasındaki yuvarlak Yang felsefesine esas almaktadır. Arka plandaki beyaz renk ise barışı simgeler. Yuvarlağın etrafında bulunan 4 trigram ise ateş, su, cennet ve dünyayı temsil etmektedir.Güney Kore mimarisi çok eskilere dayanmaktadır ve kendine has özelliklere sahip olması nedeniyle de her zaman büyük fark yaratmaktadır. Son derece başarılı olan mimari yapıları son dönemlerde eski ile yeniyi birleştirerek moderniteyi en iyi şekilde yansıtır. Geleneksel Kore evleri ise ‘Hanok’ adı ile bilinmektedir. Bu evler ahşap, kaya ve topraktan yapılır.
Köklü bir geçmişe sahip olan Kore halkının en bilindik miraslarından biri geleneksel kıyafetleridir. Bu kıyafetler hanbok adı ile bilinmektedir. Özel günlerde giyilen bu kıyafetler doğal renkler kullanılarak renklendirilmekte ve her biri doğanın renklerini yansıtmaktadır. Hem çocukların ilk doğum gününde hem de 60. yaş günlerinde giyilir. Güney Kore geleneksel müzikleri ‘Gugak’ adı ile bilinmektedir. Güney Kore halk şarkıları ise ülkenin tarihi ile geleneklerinin birleşimi olarak halkın ruhunu yansıtmaktadır. ‘Minyo’ adını alan bu nağmeler yumuşak melodilere sahiptir. Halk dansları arasında Pungmul ise eskilere dayanan köklü bir danstır. Dansın amacı, insanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamaktır.Kâğıt katlama sanatı olarak bilinen Origami, Güney Kore kültürünün önemli bir parçasıdır. Ülkede Jong le Nara Origami müzesi de bulunmaktadır. Buna ek olarak binlerce yıllık geçmişe sahip olan seramik ve çömleklerin yapımı da Kore kültüründe önemli bir yere sahiptir.