ONLINE DERSLER

Gözler Beynin Aynasıdır

  • # Araştırma
  • Okuma Süresi 3
gozler-beynin-aynasidir

İnsan beyni, bilinen evrendeki belki de en karmaşık madde yapısıdır. Duyularımızdan alınan olağan üstü miktardaki bilgiyi "sindirir"; görür, tadar, dokunur, dengede tutar, öğrenir, hatırlar, acıkır, sever, aşık olur, nefret eder ve daha nicesi için de talimat verir.

Beynin nasıl çalıştığını anlamaya çalışmak, temel araştırma sorularından birisidir. Binlerce bilim insanı, pek çok mental bozukluğun üstesinden gelebilme umuduyla bu karmaşık organın derinlerdeki işleyişine dair kavrayışını geliştirmek için araştırmalar yürütmeye devam ediyor.

Mesela, felç anında ya da demansta yolunda gitmeyen şey nedir? Beyin hastalıklarının nedenleri ve genetiği, yaşa bağlı işitme kaybı, motor nöron hastalığı nedir? Hangi tedavi uygulamaları bu hastalıkları iyileştirebilir veya hangi fizyolojik buluşlar tedavilerde yardımcı olabilir? Beynimize dair araştırılacak, öğrenilecek o kadar çok şey var ki; saymakla bitirmek mümkün değil.

Göz, beynin dışarıdan doğrudan görülebilen tek parçasıdır. Göz taramasının bir parçası olarak, bir optisyen, oftalmoskop kullanarak ve gözünüze parlak bir ışık tuttuğunda; gözün en iç tabakası olan retina ve retinadan beyne (optik sinir boyunca) görsel mesajlar taşıyan sinirler gözün arkasında görülür.

Kaynak : https://bilimfili.com/gozler-beynin-aynasidir

#Araştırma KATEGORİSİNDEKİ DİĞER PARAGRAFLAR

Anasayfa
Üye Girişi Yap
Sepetim (0)
Kitaplar
Paragraflar
Blog
İletişim